Villkor och information

Nedan finner du de allmänna villkor som gäller för köp och leverans.

Leveranstid

Många av våra varor tillverkas på beställning och kan därmed endast vid små ordrar eller i undantagsfall skickas redan nästa dag. Normalt tar det alltså några dagar innan din beställning kan skickas. Vid mycket stora ordrar blir leveranstiden något längre. Om du behöver dina varor snabbt men också vill du beställa t.ex. 500 tossor, är det möjligt att få en del av dem levererade först och resten senare. Lämna i så fall ett meddelande om att det är bråttom med en del av tossorna. Givetvis betalar du bara en fraktavgift i sådana fall.

Förskottsbetalning

För samtliga beställningar gäller att betalning ska ha kommit oss tillhanda innan tillverkning och packning av varorna påbörjas. Tidigare har vi inte varit så noga med detta men efter att vi varit tvungna att lägga mycket tid och energi på att få betalt så har vi kommit till en punkt där vi måste tillämpa förskottsbetalning för att vi ska kunna fortsätta hålla låga priser och kunna koncentrera oss på att leverera varor så fort som möjligt. Har du bråttom med att få din leverans rekommenderar vi betalning via Swish då de betalningarna kommer fram på sekunden och leverans därmed kan ske fortare.

Tossor är förbrukningsvaror

Vilket tyg som väljs och hur tossorna används inverkar på hur fort dem går åt men inga textiltossor håller för evigt. På barmark håller en tunnare tossa sällan mer än ett träningspass (ca 2 mil) innan det börjar gå hål i tyget. En del hundar sliter mer och en del sliter mindre på tossorna. Används tossor till promenader för att skydda mot kyla och salt håller dem mycket längre än vad som är fallet vid dragträning.

Ångerrätt

I enlighet med 2 kap. 10 § Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (distansavtalslagen) har du som är konsument rätt att frånträda (ångra) avtalet. För att ångerrätten ska gälla måste du lämna ett meddelande om att du vill ångra dig senast 14 dagar efter att varorna kommit dig till handa (12 § distansavtalslagen). Ångerrätten gäller inte specialbeställda varar (11 § distansavtalslagen). Exempel på sådana varor är tossor med egen storlek eller draglinor med egna mått.

Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du hålla varorna i lika gott skick som när du fick dem. Om varorna skadas eller kommer bort innan de kommit i retur till oss, förlorar du din ångerrätt. Returfrakt ska vid utnyttjande av ångerrätten bekostas av köparen och risken för varorna ligger under returtransporten på köparen.

Ej uthämtade paket

Större paket levereras till ett utlämningsställe. Hämtas inte paketet ut inom 14 dagar kommer vi att debitera de faktiska kostnader som drabbar oss på grund underlåtenheten. Till exempel kostnaden för returfrakt.

Personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss måste du ange nödvändiga personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via kontaktformuläret.

Uppgifter om näringsidkaren

Namn Peter Hultgren
Adress Österbacka 11, 92267 Tavelsjö
E-post info@eppe.se
Organisationsnummer 8610085550
Momsnummer SE861008555001
EORI SE8610085550