Storleksguide

Här finner du information om storlekar och mått på våra varor. Skulle du inte hitta den information du behöver för att avgöra vilka mått som passar dina behov är du välkommen att kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta rätt.

Rätt storlek på tossor

Har du haft tossor till dina hundar tidigare kan du mäta bredd och höjd på de gamla tossorna om du var nöjd med den storleken. Är inga av våra standardstorlekar rätt så väljer du “egen storlek” på produktsidan och skriver sedan de mått du önskar i kassans meddelanderuta. Vet du inte vilka mått sockorna ska ha är det bäst att utgå från tassens bredd.

Du kan välja mellan att mäta tassarna och titta i tabellen nedan för ett mer anpassat mått och att välja den av våra ordinarie storlekar som är närmast att passa din hunds tassar. Detta kan vara bra om man till exempel har ett helt spann med liknande hundar och vill ha samma storlek till alla för att förenkla användningen. Även om du ska beställa sockar till få hundar så blir det enklare att hålla reda på sockorna om du utgår från hundens största tasspar och beställer samma storlek till alla fyra tassarna.

För att mäta ställer du en av de större tassarna på ett måttband/linjal enligt bilden nedan och läser av den bredd som trampdynan täcker vid tassens bredaste ställe. Avrunda till närmsta halvcentimeter. På bilden ser du ett exempel på en tass som är cirka åtta centimeter bred.

Tassmått för hundsockar

I tabellen nedan finns vägledande exempel som passar de flesta hundar. Faktorer som mycket päls, höga eller långa tassar kan dock påverka vilka mått som passar. Vill du ha andra mått än dessa så anger du istället de mått du vill ha på sockorna. Till exempel 9 x 13 eller 10 x 15 cm. Till våra ordinarie priser går det bra att beställa tossor som är upp till sexton centimeter höga.

Tassbredd Sockmått (B x H)
3,5-4 cm 6 x 11 cm (XS)
4,5 cm 6,5 x 12 cm
5 cm 7 x 13 cm (S)
5,5 cm 7,5 x 13 cm
6 cm 8 x 14 cm
6,5 cm 8,5 x 14 cm (M)
7 cm 9 x 14 cm
7,5 cm 9,5 x 14 cm
8 cm 10 x 14 cm (L)
8,5 cm 10,5 x 15 cm
9 cm 11,5 x 15 cm (XL)
9,5 cm 12 x 15 cm